Enkel Kasslergratäng
Idag hade jag en väldigt bra dag i solen, med en lång eftermiddagspromenad med trevligt sällskap av Ida, och när vi kom hem lagade vi oss en Kasslergratäng och värmde oss efter promenaden.

Recept (6 portioner):
1 st kasslerbit (medelstor)
1 burk skivad ananas
1 burk Skinkost
5 dl matlagningsgrädde
Färska Champinjoner
1 dl Riven ost
salt & peppar
Gör såhär: Skiva kasslern i jämna skivor och bred på ett ganska tjockt lager av skinkosten på varje skiva. Varva sedan kasslern och ananasen i en ugnsform. Skiva champinjonerna och peta in dem mellan skivorna, antal efter smak. Salta och peppra, men var försiktig med saltet eftersom kassler redan är ganska salt från början. Häll över grädden och avsluta med den rivna osten. Grädda sedan gratängen i ungen i 225 grader i ca 25 minuter tills den fått en fin färg.
- Sandra & Ida