Färsk Pasta med kyckling, fetaost och soltorkade tomater
Idag blev vår lunch en pasta rätt gjord på färsk pasta och kyckling som jag smaksatte med soltorkade tomater och fetaost. Tipset om smakerna fick jag av en vän, Emma, för inte allt för längesedan, men har gjort om receptet lite efter vad jag själv hade hemma i kylskåpet. Pasta såser kan man i stort sett plocka i lite vad som, men jag tycker oftast det blir bäst om man håller sig till rena smaker. I alla fall, jag förlänger Emmas väldigt goda tips och delar med mig av rätten jag gjorde idag.

Recept (3-4 portioner):
2 paket färsk pasta
2 kycklingfiléer
2 paket crème fraîche
1 paket soltorkade tomater
1 paket fetaost
Salt & peppar
Gör såhär: Dela kycklingfiléerna i bitar, samt hacka fetaosten och de soltorkade tomaterna. Krydda försiktigt kycklingen med salt och peppar, krydda efter smak. Stek kycklingen tills den får lite färg, tillsätt de soltorkade tomaterna och låt smakerna blanda sig. Tillsätt sedan crème fraîchen och den hackade fetaosten och låt osten smälta så det blir till en krämig sås. Smaka av med salt & peppar.
Tips: För att få rätten ännu enklare kan man byta ut kycklingfiléer mot grillad kyckling, samt byta ut crème fraîche, soltorkade tomater och fetaosten mot crème fraîche som är smaksatt av de två ingredienserna.
- Sandra