Mörk och vit chokladmousse
De där med vardagslyx borde verkligen innehålla efterrätt. Det är ju inte alltid det nyttigaste, men är det inte just det som lyx handlar om… att få unna sig lite! Så i fredags fick det helt enkelt bli lite chokladmousse!

Recept (4 pers):
100 gram Mörk choklad
100 gram vit choklad
1 st äggula
1 msk socker
3 dl grädde
Gör såhär med mörk chokladmousse: Smält chokladen i ett vattenbad. Vispa äggulor och socker krämigt och vispa grädden lätt. Blanda ner den smälta chokladen i äggsmeten och vänd sedan bestämt ner grädden lite i taget med luftiga tag till en mousse. Fyll sedan moussen till hälften i 4 stycken portionsglas och ställ i kylskåp i cirka 1 timme.
Gör såhär med vit chokladmousse: Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikron. Vispa grädden och vänd bestämt ned en tredjedel av grädden med luftiga tag i den smälta chokladen. Vänd sedan med luftiga tag ned resten av grädden i chokladen till en mousse. Låt chokladgrädden vila i cirka 1 timme i kylen och fyll den sedan i portionsglasen med den mörka moussen.
- Sandra & Jasmin