Vitvinkokta blåmusslor
Musslor är en favorit och denna helg testade vi att köpa blåmusslor direkt från frysdisken i matvarubutiken istället för fiskbilen, vilket funkade absolut lika bra och blev väldigt gott. Så här kommer ett snabbt recept, eller recept numer två, på vinkokta blåmusslor.

Recept (2 personer):
900-1000 gram blåmusslor
2 st schalottenlökar
1-2 st vitlöksklyftor
5 dl vitt matlagningsvin
1-2 msk olja
2,5 dl grädde
2 msk finhackad persilja
Bröd till servering
Gör såhär: Hacka schalottenlök och vitlök och fräs löken i oljan. Tillsätt vinet och koka upp. Lägg sedan i musslorna och koka dem i ca 5 minuter under lock tills musslorna öppnat sig. Ta sedan upp musslorna och sortera bort de musslor som inte öppnat sig. Tillsätt sedan grädden i kastullen och låt smakerna blanda sig. Garnera med persilja och servera sedan musslorna i en djup skål med valfritt bröd som tillbehör.
- Sandra & Jasmin