Fläskfilé med gorgonzola- & rödvinsås
Det här receptet är en riktig favorit hos oss. Vi gör den ofta på fredagkvällar!

Recept
8 hg fläskfilé
salt o peppar
8 hg fläskfilé
salt o peppar
Sås:
Sky från köttet
Sky från köttet
4 dl creme freice
1/2 dl rödvin
125 gram gorgonzola
2 tsk kinesisk soja
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk salladskrydda
salt
Gör såhär:
Bryn köttet i massa smör tills den får lite färg. Lägg i ugnsform och sätt in i ugnen 45 minuter på 175 grader.
När köttet är klart ta ut det från ugnen och häll över skyn i en gryta. Linda in köttet i folie och låt vila medans du gör såsen. Koka ihop alla ingredienser till såsen och smaka av med salt och peppar. Skär upp köttet och servera med såsen antingen separat eller lägg över allt sammans i en form. Servera med sallad och klyftpotatis. Ni måste testa detta om ni gillar gorgonzola :)!