Fyllda biffar
Biffar kan du fylla med nästa vad som helst. I veckan blev det grekiska biffar med timjan, fetaost och oliver. Receptet ser du nedan.

Recept (2 pers)
Biffar:
Blandfärs
1 gul lök
Lite ströbröd
1 äggula
Timjan
Salt o peppar
En skvätt grädde
Fetaost
Oliver
I ugnen:
Potatis
Mörötter
Rödlök
Sås:
Cream fraiche
Fetaost
Lite honung
Salt o peppar
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta potatisen, skala morötterna och löken och skär alltihopa i klyftor. Salta, peppra, häll på lite olja och sätt in i mitten av ugnen.
Blanda lite ströbröd tillsammans med en skvätt grädde, timjan, 1 äggula salt och peppar. Riv löken och blanda ner. Lägg i färsen och rör omkring så allt blandas. Gör lagom stora biffar och tryck ett litet hål i mitten. Skär en halv fetasost och lite oliver och fyll biffarna med. Rulla ihop till en köttbulle och tryck till något. Stek biffarna tills de nästa är genomstekta och krydda efter önskan. Stoppa in biffarna i ugnen tillsammans med potatisen och grönsakerna och låt de bli helt klara där.
Mosa en halv fetaost, 2 matskedar cream fraiche och lite honung. Peppra och salta. Tänk på att inte blanda för mycket i cream fraichen, då blir den rinning.
Servera tillsammans med en god sallad!
/ Lisa