Soppa á la Chili Con Carne
Idag hade jag inte jättestor motivation till att tillaga en lunch, jag var både trött och hungrig, och ville få det klart så snabbt som möjligt. Så det fick bli en soppa gjord på rester från gårdagen. Igår åt vi Chili Con Carne och det blev lite av köttfärsblandningen över som jag använde mig av idag, blandningen innehöll mestadels köttfärs, paprika, gullök och Chili Con Carne kryddmix.

Recept (2 portioner):
2-3 dl Chili Con Carne köttfärs
1 riven morot
1 msk tomatpuré
½ köttbuljongtärning
3 dl vatten
1,5 dl matlagningsgrädde
Kryddor efter smak
Gör såhär: Börja med at koka upp vattnet tillsammans med buljongtärningen. Tillsätt sedan de resterande ingredienserna och krydda efter smak. Eftersom köttfärsen från början var väldigt kryddstark stärkte jag bara smakerna med en gnutta med salt, peppar och chilipulver. Låt därefter soppan stå och puttra i ca 10 min. Klart att serveras.
Tips: det funkar lika bra med vilken köttfärsblandning som helst, t.ex. tacoköttfärs.
- Sandra