Spenatsoppa
Ikväll blev det ytterligare en soppa och denna gång en av mina barndomsfavoriter; spenatsoppa. Vilket dessutom passar perfekt nu i förkylningstider efter spenat oftast är ovanligt rik på flera vitaminer, mineraler och antioxidanter… en riktig inte-bli-sjuk kur.

Recept (4 port):
½ kg Spenat (hackad, fryst)
1 msk Smör
2 msk vetemjöl
3 dl vatten
½ tärning grönsaksbuljong
2 dl matlagningsgrädde
5 dl mjölk
Riven muskotnöt
Salt & peppar
Gör såhär: Smält matfett i en stor kastrull och vispa ner vetemjölet och späd med lite mjölk. Vispa ut mjölet ordenligt. Tillsätt vattnet, resten av mjölken, fond, grädden och den frysta spenaten. Koka upp och låt småkoka några minuter. Rör om. Smaka av med riven muskot, salt och peppar.
Tips: Det går jättebra att byta ut vätskorna i receptet med varandra; vatten, grädde och mjölk, beroende på tycke och smak.
- Sandra