Grahamsbullar
Nybakat bröd är något man borde unna sig oftare och jag har längtat efter att baka länge nu, men ibland är det helt enkelt svårt att hitta tid eller tillfälle. I alla fall, ikväll tog jag tag i det och gjorde lite brödbullar som blev riktigt lyckade.

Recept (ca 25 st.):
50 g jäst
50 g smör
5 dl mjölk
2 tsk salt
3 msk sirap
3 dl grahamsmjöl
8 dl vetemjöl
Gör såhär: Smält smöret, tillsätt sen mjölken och värm till 37 grader. Smula ner jästen tills den har lösts upp i degvätskan. Rör ner salt och sirap. Blanda i grahamsmjölet, arbeta in mjölet och tillsätt vetemjölet successivt. Knåda degen smidig och låt degen jäsa i ca 45 min. Dela sedan degen och rulla små bullar innan du låter de jäsa under bakduk ytterligare lite. Pensla bullarna med ägg och dekorera med valfritt frö innan du gräddar dem i 225 grader i 10-12 minuter.
- Sandra