Karibisk falukorvsgryta

600 g Falukorv
100 g bacon, finklippt
1/2 st Gul lök, finhackad
1,5 dl Ananasjuice
2 st Vitlöksklyftor, pressade
1 knippe Färsk timjan (eller torkad)
2 msk Curry
50 g (ca 1,5 dl) Kokosflingor
35 g Smör
3 dl Vispgrädde
Gör såhär:
- Fräs falukorven och bacon i skivor i hälften av smöret i en stekpanna. Tag upp och lägg åt sidan.
- Fräs vitlök, curry, timjan, kokos och gul lök i resten av smöret samt fettet som blev kvar i pannan i pannan. Låt det svettas en stund tills det doftar ordentligt.
- Slå i ananasjuicen och låt det koka ihop tills allt blir simmigt och slå därefter i grädden samt lägg tillbaka korv och bacon.
- Låt allt puttra ihop och servera med ris, sallad eller blomkål.
Ha det bra! /Sara