Rabarberpaj
Häromdagen passade jag på att göra en paj till fikat. Jag valde att använda rabarber men det går lika bra med något annat. Den är väldigt lättgjord och god och passar till alla, stora som små :)
Innehåll:
Bär/frukt av något slag
potatismjöl
Smeten på
150 gram smält smör/margarin
2 dl havregryn
2 dl mjöl
1,5 dl socker (0,5 dl ska vara på bären utav de 1,5 dl)
ev lite sirap om ni vill få en lite "knäckigare" yta
Att göra:
Smält smöret i gryta och blanda sedan i resten av ingredienserna i grytan och rör ihop. Häll bären i en form, strö lite socker samt lite potatismjöl över så att inte bären blir för vattniga.Ta sedan smeten och lägg/smeta ut över bären med en gaffel. In i ugnen på 175 grader i ca 30 minuter, tills pajen fått en gyllene yta.

/ Klara