Vinkokta musslor

Ingredienser:
1 påse musslor
2 små morötter
2 scarlottenlökar
2 vitlöksklyftor
0,5 dl oolivolja
2,5 dl vitt vin
2 dl vispgrädde
Salt och peppar
1 st lagerblad
Timjan
Persilja
Ett gott bröd
Gör så här:
1. Skrapa och tvätta musslorna noga, se till att inga musslor är öppna eller är trasiga.
2. Skär alla grönsaker och lökarna i fina bitar à 0,5 cm. Hetta upp en kastrull.
3. Häll i oljan och musslorna. Rör om och häll i vinet, grönsakerna och grädden.
4. Rör i kryddorna, salt och peppar, lägg på ett lock och låt musslorna koka tills dom öppnar sig. Serveras ångande med hackad persilja och en bit bröd.
Tips: Kolla noggrant att inga musslor är trasiga. Endast levande musslor går att använda. Knacka lite på skalet så stängs de som är friska. Öppnade musslor slängs, så ät inte musslor som inte öppnat sig vid kokningen.
/ Lisa