Bouillabaissegratäng
Den här veckan testar vi Linas Matkasse hemma och detta är första maträtten.
-Lätt och gott !
Tid: 40min
4port.
900g potatis
600g Laxfilé
1 Röd paprika
1 Gul lök
1 Fänkål
0.5g Saffran
300g krossade tomater
1 fiskbuljongtärning
3 vitlöksklyftor
Philadelphia
Honung
600g Laxfilé
1 Röd paprika
1 Gul lök
1 Fänkål
0.5g Saffran
300g krossade tomater
1 fiskbuljongtärning
3 vitlöksklyftor
Philadelphia
Honung
Cayennepeppar
Spiskummin
-Sätt på ugnen, skala och koka potatisen.
-Skär sedan laxen i stora tärningar och lägg i en ugnsform. Ringla på lite olja.
-Skär paprika och lök i grova bitar, skiva fänkålen tunt och fräs i olja några minuter.
-Tillsätt saffran, 1 tsk spiskummin, 1 vitlöksklyfta, lite salt och svartpeppar och fräs några minuter till.
-Häll på tomaterna, 1,5 dl vatten. Smula ner buljongtärningen, tillsätt 2 tsk honung, 1krm cayennepeppar och låt koka några minuter.
-Slå tomatblandningen över laxen och tillaga i 175 grader mitt i ugnen ca 15 min.
- Blanda 100g philadelphia med 2 pressade vitlöksklyftor och servera en klick ihop med gratängen och potatisen.
-Sätt på ugnen, skala och koka potatisen.
-Skär sedan laxen i stora tärningar och lägg i en ugnsform. Ringla på lite olja.
-Skär paprika och lök i grova bitar, skiva fänkålen tunt och fräs i olja några minuter.
-Tillsätt saffran, 1 tsk spiskummin, 1 vitlöksklyfta, lite salt och svartpeppar och fräs några minuter till.
-Häll på tomaterna, 1,5 dl vatten. Smula ner buljongtärningen, tillsätt 2 tsk honung, 1krm cayennepeppar och låt koka några minuter.
-Slå tomatblandningen över laxen och tillaga i 175 grader mitt i ugnen ca 15 min.
- Blanda 100g philadelphia med 2 pressade vitlöksklyftor och servera en klick ihop med gratängen och potatisen.
