Knäckebröd med frön
Knäckebröd är något som är väldigt svenska och även väldigt gott, samt funkar till det mesta. Häromdagen provade jag baka eget knäckebröd gjord på frön, vilket jag bara måste tipsa om!

Recept (Ca 30 bitar):
1 dl sesamfrö
1 dl solrosfrön eller pumpakärnor
1/2 dl krossade linfrön
2 dl mandelmjöl
1/2 tsk salt
2 dl kallt vatten
2 msk olivolja
Gör såhär: Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt vattnet och oljan och rör om till en lös smet. Bred ut smeten på en plåt (ca 30x40 cm) med bakplåtspapper under. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter i 150˚C. Ta ut plåten och skär eller sporra i så stora bitar du vill ha. Grädda ytterligare 20 - 25 minuter. Låt brödet svalna på galler.
- Sandra