Kycklingwok
Det finns många färdiga maträtter, såser, kryddpåsar osv, och det är inte jätteofta jag brukar använda mig av dem. Men en stor favorit utav färdiga kryddblandingar är Santa Marias chicken thai wok, med smak av vitlök och lime... Jag använder den varje gång jag gör en kycklingwok och det blir alltid lyckat.

Recept (4 portioner):
2 kycklingfiléer
1 paket spice mix (chicken thai wok)
2 tsk Sambal oelek
1-2 dl Sweet chili
1 paket kokosmjölk
2 paket nudlar (kycklingsmak)
500 g wokgrönsaker
1 citron
1 msk Soya
Salt & peppar
Gör såhär: Stek kycklingen, smaksätt mer salt och peppar. Tillsätt valfri mängd av sambal oelek och soya efter smak. Stek wokgrönsakerna tills de får en fin färg och blanda sedan i kokosmjölken, saften från en halv citron, samt den färdiga påsen med spice mix. Under tiden kokar du nudlarna, och när de är färdigkokta blandar du ihop allting och låter det stå på spisen tills alla smakerna blandats. Servera sedan med krossade jordnötter och en citronklyfta.
Tips: Är du känslig mot stark mat kan du hoppa över sambal oelek eller minska mängden av den.
- Sandra