Mat Med Goda Vänner

Ugnsbakad kycklingfilé

Publicerad 2013-03-03 16:22:00 i Middag,

Kyckling äter i alla fall jag ofta och att tillaga kycklingen i ugnen blir alltid lyckad om man lindar in den i bacon, annars finns risken att den blir torr. Så häromdagen fick det helt enkelt bli en inlindad kycklingfilé fylld med färskost som var smaksatt med paprika och chili, och det serverades med ugnsbakade rotgrönsaker och chilibearnaise. Supergott.

Recept på kycklingfilé (2 port):

2 kycklingfiléer

1 paket färskost (valfri smak)

1 paket bacon

Salt

Peppar

Timjan

Rosmarin

Smör/olja till stekning

 

Gör såhär: Krydda filéerna rikligt med peppar, timjan och rosmarin, men var försiktig med saltet eftersom bacon är väldigt salt i sig. Bryn sedan kycklingfiléerna så att de får en fin gyllenbrun yta på alla sidor och ta sedan bort dem från plattan. Skär ett stort jack halvvägs igenom kycklingen, där du fyller den med färsosten och linda sedan in filéerna med bacon så att de blir helt täckta. Grädda sedan i ugnen på 225 grader i ca 25-30 min. Klart att servera.

 

Trevlig söndag! - Sandra

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Vi är fem tjejer, Sara, Klara, Jasmin, Lisa och Sandra, som är en del av en större vänskapskrets som sedan många år tillbaka ofta ses på både vardagar och helger och hittar på saker ihop, där ibland ingår ofta matlagning. På denna blogg kommer vi dela med oss av våra recept, både var och en för sig men också när vi ses och lagar mat tillsammans. Enjoy!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela