Ugnsbakad kycklingfilé
Kyckling äter i alla fall jag ofta och att tillaga kycklingen i ugnen blir alltid lyckad om man lindar in den i bacon, annars finns risken att den blir torr. Så häromdagen fick det helt enkelt bli en inlindad kycklingfilé fylld med färskost som var smaksatt med paprika och chili, och det serverades med ugnsbakade rotgrönsaker och chilibearnaise. Supergott.

Recept på kycklingfilé (2 port):
2 kycklingfiléer
1 paket färskost (valfri smak)
1 paket bacon
Salt
Peppar
Timjan
Rosmarin
Smör/olja till stekning
Gör såhär: Krydda filéerna rikligt med peppar, timjan och rosmarin, men var försiktig med saltet eftersom bacon är väldigt salt i sig. Bryn sedan kycklingfiléerna så att de får en fin gyllenbrun yta på alla sidor och ta sedan bort dem från plattan. Skär ett stort jack halvvägs igenom kycklingen, där du fyller den med färsosten och linda sedan in filéerna med bacon så att de blir helt täckta. Grädda sedan i ugnen på 225 grader i ca 25-30 min. Klart att servera.
Trevlig söndag! - Sandra