Vridna Baguetter
Jag fyller år idag och något jag egentligen borde önskat mig är en större frys. Det låter kanske jättekonstigt, men jag hade verkligen velat ha möjlighet att baka mer än vad jag gör idag, men eftersom jag inte har någon plats för det så får man får helt enkelt passa på att baka när folk ska komma över. Idag är det kalas på schemat och ikväll ska det bjudas på lite kvällsfika hos mig och då kommer jag bland annat bjuda på vridna baguetter.

Baguetter (2 stycken):
25 g jäst
3 dl vatten
½ dl olja
5 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 nypa salt
Gör såhär: Smula sönder jästen i en bunke, värm vattnet och oljan fingervarmt, slå detta över jästen. Rör tills all jäst har lösts upp. Salta en aning. Rör i ca 4 dl vetemjöl och grahamsmjölet, arbeta ihop detta till en deg. Tillsätt den sista decilitern mjöl lite i taget. Låt jäsa under bakduk i ca 1 timme. Arbeta ihop den jästa degen och dela i två lika stora delar. Rulla dem till två stycken ca 30 cm långa rullar. Tvinna rullarna ett par varv och lägg sedan på en plåt och låt jäsa ytterligare 20 minuter under bakduk. Pensla sedan baguetterna med ägg och strö på dina favoritfrön. Grädda i ca 30 minuter i 225 grader. Låt sedan bröden svalna utan bakduk för att få en knaprigare skorpa.
Hoppas alla haft en lika bra dag som jag haft! - Sandra