Kolakakor med krossade mandlar
Att göra småkakor går både lätt och smidigt och oftast har man de flesta av ingredienserna i skåpet. Idag blev det kolakakor med krossade mandlar, för att göra dem lite roligare. Supergott, men gillar man inte mandlar kan man bara plocka bort dem, eller eventuellt ersätta dem med kokos, chockladflarn eller liknande...

Kolakakor (ca 25-30 st):
100 g smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl Krossade mandlar
Gör såhär: Rör smöret vitt och fluffigt tillsammans med sockret i en bunke. Använd gärna elvisp. Vispa ner sirap, vaniljsocker, bakpulver och tillsätt mjölet lite i taget. Dela degen i 2 delar och rulla ut dem till längder på en plåt med bakplåtspapper och platta ut den en aning med hjälp av fingrarna. Grädda i cirka 15 minuter i 175 grader tills de får fin gyllene färg. Skär sedan genast längderna i sneda bitar och låt dem svalna på plåten.
- Sandra