Pestokyckling
I veckan nalkades det födelsedagsfirande tillsammans med tjejgänget. Vad passar inte bättre då än något som är gott, snabbt och enkelt. Tyvärr togs det inga bilder på maten men garanterar att det smakar lika fint som det låter!
Till 10 pers behöver du:
2 kg kycklingfilé
Trefärgad pasta (penne)
2-3 dl soltorkade tomater (jag tog vanliga körsbärstomater)
Marinad:
½ dl soja
½ dl rapsolja
½ dl pressad citron
Sås:
9 dl grädde
6 msk pesto
1 msk sambal oelek
Garnering:
Ruccola
Hyvlad parmesan
Pinjenötter
Gör såhär:
Strimla kycklingen och lägg i marinad 6-24 timmar.
Bryn kycklingen, koka pastan, hacka tomaterna och blanda allt i en ugnssäker form.
Koka ihop såsen och slå den över pastan.
Gratinera i 200 grader i 20-30 minuter.
Garnera med ruccola, parmesanost och strö över pinjenötter.
Tips: Gör mer sås än receptet säger. Det ser mycket ut från början men det blir inte mycket kvar efter den stått innen i ungnen i 20-30 minuter!
Lycka till och smaklig måltid!
/ Lisa