Fiskgratäng
Jag är ingen höjdare på fisk, men det här receptet är svårt att misslyckas med.
4 portioner
600 g torskfilé
Pommes duchesse
1 kg mjölig potatis
3 äggulor
2 msk smör
3 msk rapsolja
riven muskotnöt
salt & vitpeppar
Vitvinsstuvning
1 Schalottenlök
Champinjoner efter tycke
smör
5 dl fiskbuljong
2dl vitt vin
3 dl grädde
2 msk vetemjöl
-Börja med att koka potatisen, pressa den sedan och tillsätt äggulor, smör och olja. Krydda efter smak med salt, peppar och muskot.
- Hacka löken, skiva champinjonerna och fräs i en kastrull. Tillsätt fiskbuljongen och koka ner ordentligt. Blanda ihop redning av mjöl och lite av grädden. Häll i kastrullen och tillsätt resten av grädden. Koka ihop till stuvning.
- Spritsa potatisen utmed kanterna i en ungsform, lägg torsken mitt i formen. Salta och peppra och häll sedan stuvningen över.
- Ställ in formen i ugnen på 225 grader i ca 30 min eller tills den fått fin färg.
Smaklig måltid !
/Jasmin
4 portioner
600 g torskfilé
Pommes duchesse
1 kg mjölig potatis
3 äggulor
2 msk smör
3 msk rapsolja
riven muskotnöt
salt & vitpeppar
Vitvinsstuvning
1 Schalottenlök
Champinjoner efter tycke
smör
5 dl fiskbuljong
2dl vitt vin
3 dl grädde
2 msk vetemjöl
-Börja med att koka potatisen, pressa den sedan och tillsätt äggulor, smör och olja. Krydda efter smak med salt, peppar och muskot.
- Hacka löken, skiva champinjonerna och fräs i en kastrull. Tillsätt fiskbuljongen och koka ner ordentligt. Blanda ihop redning av mjöl och lite av grädden. Häll i kastrullen och tillsätt resten av grädden. Koka ihop till stuvning.
- Spritsa potatisen utmed kanterna i en ungsform, lägg torsken mitt i formen. Salta och peppra och häll sedan stuvningen över.
- Ställ in formen i ugnen på 225 grader i ca 30 min eller tills den fått fin färg.

Smaklig måltid !
/Jasmin