Sara’s LCHF bröd
Får några dagar sedan delade Sara med sig av ett recept på ett LCHF bröd som jag testade göra idag, och det blev verkligen lyckat! Bröd är något som jag tror många äter mycket utav och tyvärr så är det inte det nyttigaste man kan stoppa i sig, så även om man inte går på en LCHF diet är detta bröd ett perfekt alternativ till det man brukar äta – omväxling förnöjer.

Recept (ca 20-25 skivor):
4,5 dl mandelmjöl
6msk sesamfrön
6,5 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
1,5 tsk salt
6 medelstora ägg
3 dl crème fraîche
6 msk smält kokosfett
Gör såhär: Blanda de torra ingredienserna och blanda sedan i det smälta kokosfettet, häll sedan i ägg och crème fraiche. Låt stå i fem minuter, häll sedan ner i bakplåtspappersklädd brödform. Ta en blöt sked och jämna till ytan. Grädda i 200 grader i ca 45 minuter och lägg eventuellt på folie sista kvarten om det behövs.
Tips: Blanda i lite frön för att få ett roligare bröd. Den här gången blandade jag i linfrön i degen och dekorerade med sesamfrön.
Ha en trevlig Söndag! // Sandra