Mat Med Goda Vänner

Pestokyckling

Publicerad 2013-05-30 11:37:00 i Middag,

I veckan nalkades det födelsedagsfirande tillsammans med tjejgänget. Vad passar inte bättre då än något som är gott, snabbt och enkelt. Tyvärr togs det inga bilder på maten men garanterar att det smakar lika fint som det låter!

 

Till 10 pers behöver du:

2 kg kycklingfilé

Trefärgad pasta (penne)

2-3 dl soltorkade tomater (jag tog vanliga körsbärstomater)

 

Marinad:

½ dl soja

½ dl rapsolja

½ dl pressad citron

 

Sås:

9 dl grädde

6 msk pesto

1 msk sambal oelek

 

Garnering:

Ruccola

Hyvlad parmesan

Pinjenötter

 

Gör såhär:

Strimla kycklingen och lägg i marinad 6-24 timmar.

Bryn kycklingen, koka pastan, hacka tomaterna och blanda allt i en ugnssäker form.

Koka ihop såsen och slå den över pastan.

Gratinera i 200 grader i 20-30 minuter.

Garnera med ruccola, parmesanost och strö över pinjenötter.

 

Tips: Gör mer sås än receptet säger. Det ser mycket ut från början men det blir inte mycket kvar efter den stått innen i ungnen i 20-30 minuter!

 

Lycka till och smaklig måltid!

 

/ Lisa

Räk och äggröra

Publicerad 2013-05-20 09:37:00 i Frukost, Lättlagat,

Här kommer ännu en röra, väldigt lik den förra laxröran och exakt lika lätt att göra. Jag inte hjälpa det, men testar nya varianter om vartannat och det är så himla gott. Så trots regnet ute idag känns det väldigt somrigt att börja dagen med lite räkor… Testa!

 

 

Recept Räk och äggröra (1 pers):

1 dl räkor

1 ägg

2 msk crème fraîche

1 msk majonnäs

1 msk hackad rödlök

1 tsk hackad dill

salt & peppar

En skvätt citronsaft

 

Gör såhär: Koka ägget. Hacka sedan ägget, räkorna och rödlöken. Jag använder mig av fryst dill, vilket funkar lika bra som färsk. Blanda sedan alla ingredienser och sen är det klart att äta!

 

- Sandra

Kokostoppar

Publicerad 2013-05-15 21:56:00 i Bakverk, Kakor, LCHF,

 
Ca 16st 
 
Aluminiumformar
50g smör
1 dl Stevia Strö
2 ägg 
6 dl kokosflingor
 
Smält smöret, låt det svalna lite. Blanda i övriga ingredienser och låt smeten stå ett par minuter. Klicka sedan ut den i formar och skjuts in i ugnen i 10-15 min på 175grader. 
 
Snabbt och enkelt fika, och går man inte på jättestrikt LCHF funkar även dessa bra om man skulle vara lite sötsugen. 
 
 

Kolakakor med krossade mandlar

Publicerad 2013-05-10 11:58:58 i Kakor,

Att göra småkakor går både lätt och smidigt och oftast har man de flesta av ingredienserna i skåpet. Idag blev det kolakakor med krossade mandlar, för att göra dem lite roligare. Supergott, men gillar man inte mandlar kan man bara plocka bort dem, eller eventuellt ersätta dem med kokos, chockladflarn eller liknande...

 

Kolakakor (ca 25-30 st):

100 g smör


1 dl strösocker


2 msk ljus sirap


1 tsk vaniljsocker


1 tsk bakpulver


2 1/2 dl vetemjöl

1 dl Krossade mandlar

 

Gör såhär: Rör smöret vitt och fluffigt tillsammans med sockret i en bunke. Använd gärna elvisp.
Vispa ner sirap, vaniljsocker, bakpulver och tillsätt mjölet lite i taget. Dela degen i 2 delar och rulla ut dem till längder på en plåt med bakplåtspapper och platta ut den en aning med hjälp av fingrarna.
 Grädda i cirka 15 minuter i 175 grader tills de får fin gyllene färg. Skär sedan genast längderna i sneda bitar och låt dem svalna på plåten.

 

- Sandra

Om

Min profilbild

Vi är fem tjejer, Sara, Klara, Jasmin, Lisa och Sandra, som är en del av en större vänskapskrets som sedan många år tillbaka ofta ses på både vardagar och helger och hittar på saker ihop, där ibland ingår ofta matlagning. På denna blogg kommer vi dela med oss av våra recept, både var och en för sig men också när vi ses och lagar mat tillsammans. Enjoy!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela