Klassisk kladdkaka
Imorgon fyller min farmor år och jag tänkte baka något till förmiddagsfikat. Det var tvunget att passa både stora och små, så tillslut blev det en kladdkaka med glasyr för att göra det lite mer festligt. Kladdkaka brukar alltid funka och är väldigt lätt att lyckas med, dessutom är det ju så himlens gott. Mer kladdkaka åt folket helt enkelt!

Recept kladdkaka:
2 ägg
2,5 dl socker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjöl
1/2 tsk salt
Recept garnering:
50 gram smör
3 dl florsocker
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 msk kaffe (alternativ vatten)
Gör såhär: Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt det smälta smöret. Blanda alla de torra ingredienserna och rör ner det försiktigt i smeten. Häll ner smeten i en smörad och bröad form. Grädda sedan i ca 15-20 minuter i 175 grader, beroende på din ugn och hur kladdig du vill ha kakan. Låt kakan svalna. Under tiden kakan svalnar blandar du ihop alla ingredienser till glasyren som du breder ut på kakan innan servering.
Hoppas alla hade en trevlig påsk! // Sandra